Naidy & Ilton

Op 31 mei 2003 Naidy krijgt 9 pups!

Ilton de la Sylve Enchantee is de vader van het derde nest en Naidy krijgt 9 pups, ook reutjes en dus is er ook voor ons eentje bij, Grimm
Kijk het hele album van de pups hier.

Op 31 mei 2003 beginnen ’s ochtends om 5.30 uur de weeën en wordt vlot de eerste pup geboren. Om 13.00 uur is ze klaar en zijn er negen puppy’s geboren. Allemaal gezond en alles erop en eraan. We hebben inmiddels een kennelnaam aangevraagd, dus krijgen ze allemaal de achternaam: la Duchesse de la Fosse.
Klik op de naam en je kunt zien hoe deze pup is opgegroeid en waarom de baasjes helemaal gek van ze zijn.
De namen zijn: Uteli Gotan Uteli = nieuwsgierig; Gotan = grote zwarte hond: woont in Wieringerwerf
Usko Guido Usko = vertrouwen; Guido is zijn roepnaam: woont in Lelystad
Ulima Grimm Ulima = wijs; Grimm is een oude Franse hondennaam: lekker bij ons gebleven
Ulani Gaia Ulani = vrolijk; Gaia = Grieks voor aarde: woont in Zeist
Unayok Gwynn Unayok = spelende hond; Gwynn is haar roepnaam: woont in Monnickendam
Ursa Goliath Ursa = beer; Goliath/Dario is zijn roepnaam: woont in Poortvliet
Unita Giggs Unita = eenheid; Giggs is zijn roepnaam: woont in Deurne
Umi Giva Umi = leven; Giva is haar roepnaam: woont in Nieuwegein
Unero Gandor Unero = krachtig/sterk; Gandor = sterk als een wolf: woont in Nijkerk
30 mei 2003: hier zitten dus negen kleine puppy’s in, ongelofelijk toch? Zonder Wim geen bevalling. Zodra hij met zijn bed voor de werpkist wil gaan slapen, begint ze. En hier is dan nummer 1. Ze blijven wonderlijk klein en compleet. Na bijna 8 uur zit de klus erop. Dat merk je direct, klaar en leeg. Even een tukje doen. Vanaf het begin is er altijd veel belangstelling. Dat is ook goed voor de pups. Ze weten instinctief waar de meeste melk uit komt, achterin. Later zullen we ze wat bijvoeren met een flesje.
Vanaf dag tien gaan de oogjes en oortjes open. Met kleine waggelende stapjes zullen ze de wereld verkennen. Het is een hete zomer en ze passen alle negen in de grote mand van Naidy. Je hoeft Giva niet te vertellen wat dat is. Gretig  gaat de puppymelk naar binnen. Wim heeft een mooie plaats in de houtschuur gemaakt. Overdag gaan ze daarheen. Het is er veel ruimer dan in de gang. Wat zou daarbuiten zijn? Ze zijn drie weken oud en worden steeds ondernemender. Lekker gegeten en gespeeld, dan lekker slapen.
Het kussen van Naidy is favoriet. Gotan in slaap bij een klomp. Allemaal eten op de grote eet-mat. Ze vinden het een heerlijk plekje. Speelkwartier met Wim, eeeenig. Ze zijn zes weken. Natacha komt de pups  inenten.
Naidy kan nu gewoon blijven staan. Lekker makkelijk. Dit is de allereerste boswandeling. Dolle pret.Vanaf nu elke dag even het bos in. Allemaal in de auto en op weg naar Deurne. Tessa heeft haar enkel gebroken. ’t was geweldig leuk en nu zijn ze allemaal uitgeteld op weg naar huis. Gandor en Giva. Gaia gaat als eerste weg. Frans komt haar halen….
Later verhuist Gaia naar Jeroen in Zeist en heeft nog een gelukkig leven bij hem.
Gaia is helaas overleden in 2009. Hij was zijn eerste Beauceron en is daarmee verliefd geworden op het ras en BIN opgericht.
Lekkere koele tegels in de gang. Gotan, Grimm, Giggs en Gwynn. Naidy en Gwynn Grimm, Giggs en Gotan. 8 augustus, hittegolf. Maar niet aan het strand!!! Wim en Antoine druk om Naidy, Siena, Giggs en Grimm op de foto te krijgen……
Guido gaat met Frits en Ina mee naar Lelystad Dario wordt opgehaald door Paul Gwynn gaat naar Monnickendam Gandor woont bij Evert en Margriet Giva woont bij Albert en Josette Gotan wordt het maatje van Tamara en Gerard Giggs met Tessa en Antoine en Siena