Moya

Geboren: 16-1-2016
Ouders: Enya Bhraonain des Bergers du Forez X Geronimo du Seize Thermidor (zoon van Usko du Pont des Meuniers)

Ze is vernoemd naar de zus van Enya: Moya Brennan

Moya is een pup uit het nest van Enya X Geronimo. Een schat van een teefje, erg zacht en eenmaal alleen bij ons moet ze gewoon weer wennen aan alle gekke dingen, zoals de stofzuiger en de luchtslang. Maar, met liefde en beleid en volharding raakt ze daar ook weer aan gewend en inmiddels is stofzuigen zelfs lekker! Ook haar eerste oud/nieuw-nacht heeft ze goed doorstaan.

Van alle pupeigenaren krijgen we alleen maar goede berichten over de pups!

Trainen doen we bij Yvette en hoewel ze het best weet, drijft ze mij soms tot waanzin, als ze ineens heel dom kan kijken en vragend zegt: huh, af… wat is dat????? Afijn, volhouden dus. Ze is nog jong….
Intussen showen we wat hier en daar, samen met broertje Milow. Doen ze best goed.
In 2017 zijn we (samen met broertje Milow) naar de Nationale d’Elevage geweest. Zowel Moya als Milow zijn geslaagd voor de CSAU en CANT. Moya heeft cotation 4 en Milow cotation 3 behaald. Supertrots op beiden!!! Moeder Enya werd 3e in de werkhondenklasse en vader Geronimo 2e bij de reuen open klasse!
Ook heeft Moya in 2016 de FCI-NHAT oftewel de schapen-aanleg test gedaan bij de Hollandse Herders en met uitstekende resultaten. Ondertussen trainen we in de wintermaanden bij de schapen met Enya en Moya.
Maar ook het waterwerk wordt opgepakt. Helaas (door blessures baasje) in 2017 niet veel kunnen trainen, maar ze pikt het goed op en is erg enthousiast. In 2018 maar eens een brevetten proberen…

Fotoalbum van Moya.