Naidy

1997 - 2008 (In memoriam) | Excellent | GG-B

Naidy is geboren op 18 oktober 1997 bij Veronique Goura te Couches, Cote d´Or, Frankrijk. Haar moeder is Hestie Dolls des Vaillants d´Oslark en haar vader is Foxy de Chipye.

Op 30 december 1997 hebben we haar opgehaald. Ze was een kleine wervelwind en kende één woord, NON. Maar al snel leerde Naidy meer en werd ze een gehoorzame en leergierige hond. Ze kreeg het zelfs voor elkaar om met Othello te spelen.

Hobby´s van Naidy

Ze is gek op water en modder. Ook leerden we haar mee te gaan met paardrijden. Dat was haar grote passie. Tevens ontwikkelde ze een passie voor hout. Waar ze ook is, ze gaat direct op zoek naar een mooie stok om mee te nemen en kijkt en passant nog of er lekkere, rotte boomstammen liggen om even aan te kluiven. Een nadeel hiervan is dat ze inmiddels behoorlijk afgesleten tanden heeft…. Helaas is het paard overleden en om actief te blijven, volgen we met Naidy cursussen. Daarvoor was het nodig eerst basis 1 en 2 te doen en nu werken we aan G&G. Dat is inmiddels behaald en gaan we eens kijken hoe behendigheid bevalt. Naidy is zeer sportief: op 17 april 2004 is Naidy met haar baasje 3e geworden bij de run-bike-run in het Drentse Anloo. Ook hebben we meegedaan met de 1e Canicross en ook daar zijn we 3e geworden!

Haar kinderen….

Naidy is inmiddels vier keer moeder geworden van totaal 34 pups. De vier vaders zijn Clay, Atreyu, Ilton en Okoumé. Verder is ze inmiddels zes keer oma geworden en heeft ze 38 kleinkinderen via Hivère, Vaya en Waidy en nog eens 43 kleinkinderen van haar zoon Grimm die inmiddels ook al weer opa is. Vanaf haar zevende jaar is Naidy met pensioen en heeft de dankbare taak ons te helpen en Tevka te begeleiden bij het opgroeien naar een fijne opvolgster.

Nest 1

Naidy en Clay Clay is een kruising kortharige Collie en ???. Ze heeft hem ontmoet tijdens een vakantie in Frankrijk. Het was niet gepland, maar ja….ze waren helemaal weg van elkaar… Resultaat was 8 pups, die allemaal een goed tehuis hebben gevonden.

Nest 2

De tweede vader is Atreyu. Een Nederlandse reu (kampioen) en dit resulteerde in 6 meisjes, die allemaal goed terecht zijn gekomen. Nu wijzelf nog….

Nest 3

Vader nummer drie is Ilton de la Sylve Enchantee. Het is een Franse reu en dit resulteerde in 9 pups, 7 reutjes en 2 teefjes.

Nest 4

Op veler verzoek en na rijp beraad toch nog een laatste nest. De laatste vader is Okoumé des Assiers. Het grootste nest een prima resultaat van 6 teefjes en 5 reutjes!

Grimm Grimmy

Ons doel was bereikt bij het 3e nest. We moesten nu alleen nog kiezen uit 7 reutjes. Heel moeilijk, maar na veel wikken en wegen is ook dat gelukt en kunt u Grimm´s verhaal ook volgen op deze site. We laten hieronder graag zien hoe Naidy bij ons opgroeide, een formidabele hond. Met 4 weken moeten we haar al uitzoeken in Frankrijk. Een heel weekend zijn we te gast bij kennel Des Vaillants d’Oslark in La Fosse.
pups 3 weken oud dit is Naidy (gaap) thuis in Nederland Naidy op de arm bij Wim in de voorjaarszon zelfs Tello moet eraan geloven: spelen… Naidy op les GG-B We mogen uitgebreid kijken en mogen in de kraamkamer en de pups oppakken. Het gapende pupje is Naidy. Eind december halen we haar op en thuis in Nederland is ze een lekkere wilde pup. Dus lekker veel wandelen en op visite. Tello denkt er het zijne van: ‘moest dat nou echt….?’ Hier is Naidy ruim 3 maanden. Ze groeit als kool en leert snel. Ze heeft niet een keer gepiept ’s nachts. Lekker in de voorjaarszon een beetje spelen en kijken wat de baas doet. Ja, en uiteindelijk lukt het Naidy: Tello speelt mee. Pups krijgen alles voor elkaar…
Verder nog een foto van Naidy op ‘les’ in Amersfoort. Soms doet ze teveel haar best, ofwel duurt het allemaal te lang voor haar doen.
In mei 2002 hebben we Naidy ingeschreven op de Nationale d’Elevage in St. Pierre de Boeuf, Frankrijk. Heel indrukwekkend, een heel weekend en er zijn ruim 600 Beaucerons! Naidy scoort op alle onderdelen uitmuntend en krijgt als eindbeoordeling Excellent++. Dus verschijnt ze ook op de eindkeuring zondag met alle teven die dit hebben behaald. Zie rapport. Naidy in de ring, NE St Pierre de Boeuf 2002 in grote ring
En nog een fotosessie die is gemaakt op vakantie aan de Tarn. Het water is ijskoud, maar Naidy vindt het geweldig zoals je ziet. Dan zie je het voordeel van de dubbele vacht: de ondervacht is na lang spelen en springen niet nat. Op een bepaald moment moeten wij het spel afbreken, anders gaat ze maar door.

Naidy in memoriam

Het doet ons intens veel verdriet dat wij op woensdag 18 juni 2008 moesten besluiten om Naidy te laten inslapen. Na de operatie half april (mamatumoren) leek zij ontzettend goed te herstellen, maar kort na thuiskomst van onze vakantie eind mei ging het onverwacht veel te snel berg afwaarts. Van maandag op dinsdag bleek dat ze bijna niet meer kon lopen. Jullie kennen haar allemaal als een zeer actieve hond en dit was geen waardig leven meer voor haar. Woensdagavond hebben wij haar begraven op een plaats waar ze graag was, in het bos. In het In Memoriam lees je een korte beschrijving van haar actieve leven en zoals ze altijd in onze herinnering zal blijven. Ze was onze eerste Beauceron. Een geweldige hond…

Naidy Hestie des Vaillants d’Oslark

1997 – 2008