WW

WW is Waterwerk of zoals het officieel heet, watersport met je hond. Deze sport is sinds 2015 toegestaan voor alle rassen, mits een ontheffing is aangevraagd.

Fotoalbum Brevet A Nederland 14-06-2015: https://myalbum.com/album/qonFlzFQmCot
Fotoalbum brevetten NL september 2015 met 4 deelnemende Beaucerons: https://myalbum.com/album/Y9G5icU7d8gU

Waterwerk werd van origine gedaan door o.a. New Foundlanders en Landseers, maar ook Spaanse en Portugese waterhonden doen dit. Vroeger werkten deze honden om boten en/of drenkelingen op zee te redden en naar de kant te halen. Wij doen deze sport voor ons plezier en het is heel mooi om te zien hoeveel plezier de hond heeft om samen met zijn baas diverse onderdelen te leren en te oefenen en zelfs een echte drenkeling te ‘redden’.

In 2011 was het mogelijk om via de Beauceronclub Nederland je met je hond in te schrijven voor een workshop Waterwerk onder leiding van Christel Holtrop. Dat leek mij wel wat en dus samen met Enya ingeschreven hiervoor. Het was een mooie dag en er namen nog 5 andere Beaucerons aan deel. Enya en ik waren direct verkocht en hebben ons direct ingeschreven voor een vervolgcursus. Ook in 2012 en 2013 heb ik met Enya in de zomermaanden 2 tot 4 keer deelgenomen aan workshops waterwerken (bij Christel en Petra) en in 2012 waren mochten we mee voor demonstraties tijdens het Animal Event.
Waterwerk Workshop met Enya bij Christel Holtrop 2012: https://myalbum.com/album/WNu95Ihsyobx

Vanaf 2014 zullen Enya en ik deelnemen aan de trainingen voor het FCI Brevettenprogramma Watersport bij WAG Colonia te Brielle (samenwerkingsverband tussen de Landseerclub en Duitse Wasser-arbeitsgruppe). Uiteraard kunnen we pas starten als de pups ruim het huis hebben verlaten, ongeveer vanaf juli 2014. Bij WAG Colonia zijn alle rassen welkom om mee te trainen. We trainen nu met Newfys, Leo’s, een Berner Sennen, een Sheltie, maar ook andere rassen zijn regelmatig te gast.
Ook eens meedoen, stuur een mailtje naar ons.

Op 6 september 2014 is Enya geslaagd voor haar Brevet A in Kronenburger See in Duitsland (3e plaats, 179,5/200, Uitmuntend) en daarna voor haar brevet B geslaagd. Vanaf juni 2015 is voor de Beauceron toegestaan om in Nederland deel te nemen aan de brevetten en heeft Enya zowel het A als B brevet behaald en en passant ook nog A en B-brevet in Belgie. We trainen dus nu voor C, maar dat is nog lastig vanwege de bewusteloze persoon…

Ook Moya zal in 2017 meedoen met de trainingen. We zullen zien hoe het de kleine meid vergaat.

Trainingsdag bij Colonia met Enya 2014: https://myalbum.com/album/JKbPIuKsq6xU
Workshop Waterwerk BVN o.l.v. Colonia Nederland 2015: https://myalbum.com/album/YVAHwvonUfPy